måndag 1 mars 2010

Vecka 8; Drömmen har gått i uppfyllelse!

Nu har det hänt! Kontraktet är skrivet och huset är vårt! Jag kan knappt tro det är sant, efter alla mothugg vi fått genom hela processen. Det känns som en jättebelöning för vårt kämpande. Ett oändligt stort tack till er som uppmuntrat och stöttat oss genom processen, vi hade inte orkat om ni inte peppat och trott på oss!

Det är en del att tänka på när man köper hus och vi försöker ta alla möjligheter vi har att jobba oss igenom det. Lagfart, abbonemang som ska tecknas om, val av elbolag, internetleverantörer, försäkring och mycket mer... Så nu är det hårdgöra som gäller, samtidigt som vi sparar på oss pengar till att ordna med det viktigaste i huset. Jag kommer att dra ner lite på tävlandet i år, för att få mer tid och pengar till huset. Det känns som ett självklart val. Vi kommer ha så mycket bättre träningsmöjligheter och hundarna kommer trivas så bra där ute i framtiden! Både Iss och Diva är unga så vi har ju all tid i världen :)

Apropå det, så har det varit en händelserik vecka för Diva den här veckan. Hon har börjat löpa! Lilltjejen börjar bli en stor flicka nu :) Jag hade glömt hur det var att ha löptik, har ju haft det så bekvämt med två kastrater hemma senaste åren. Fast så mycket golvtorkning blir det inte, hundarna hjälps åt att hålla rent och Diva är faktiskt riktigt duktig. Med löpet kom också rymningarna. Jag tror det började med att Diva upptäckte att man kan hoppa över baksätesryggen och lägga sig inne i Davids bil. Det dröjde inte länge förrän hon stod på hundkojan och hade hoppat över staketet i trädgården... Det blev till att valpsäkra diverse rymningsbara passager i trädgården och hålla uppsikt när hon är ute. Har ingen lust att få hem en nyparad 7-månaderstjej...!

Fascinerande nog så tar både Baby och Iss löpet med ro. Det har varit en enda fejd, om en matkula. Jag tror de är så trygga med varandra, att de löser det mesta utan att jag ens märker det. Även vissa av olaterna Diva har lagt sig till med, har ebbat ut. Jag är glad att jag inte lagt någon större vikt vid dem utan tagit det med ro. Det är så fascinerande att följa en hunds uppväxt från liten valp! Jag tänker på det ofta, vilket privilegium det är att få se alla framsteg, upptåg och processer Diva går igenom. Det är spännande och ska bli väldigt roligt att se vart vi hamnar när hon blir vuxen!

Vi avslutade veckan med att åka på utställning i Örebro, tillsammans med kompisarna Sofie och Kiwi. Diva skötte sig exemplariskt, travade jättefint och stod stilla som en staty! Vi var helt klart duktigast i ringen :) Diva fick kritiken:

"Välbyggd tikvalp, feminint huvud och uttryck, bra bett, välburna öron, vacker hals- och rygglinje. Ännu lite fattig i fronten, bra bakställ, vägvinnande steg. Visar sig väl."

Vårt mål för den här gången var ju att jobba med traven, så det värmer lite extra att vi fick "vägvinnande steg" i kritiken. Diva väljer ju vanligen galopp framför trav, men med lite träning fattade hon att traven var det mest lönsamma på utställning! Hon är så smart, lilla ärtan :)

Kommentera gärna! Enklast är att kommentera som "Namn/webadress". Det kan krångla på första försöket men brukar gå på andra!

5 kommentarer:

  1. Grattis till hus, vilken kämpaglöd!!
    Grattis till Diva som gjorde allt rätt på utställningen =)
    All träning ger utdelning =)
    Och tack Marlene för att du höll mig underrättad om läget .....
    Många kramar

    SvaraRadera
  2. Grattis x 2 :) Jättebra jobbat av lilltösen, vänta bara tills de officiella utställningarna startar, då blir ni farliga ;) Kram!!

    http://www.exxa.se

    SvaraRadera
  3. GRATTIS till Huset!!

    Det ser ju verkligen lovande ut.
    :-)
    Lovande ser också Diva ut, minsann!

    Fortsatt bra flyt!
    önskar vi från Småland

    SvaraRadera
  4. Grattis till huset! Det ser jättemysigt ut. Har förstått att vi nästan blir grannar.. Kul

    SvaraRadera
  5. Grattis till huset. Det ser jättefint ut. Vackert namn också, Björkliden. Lycka till med allt nu. Issen blir nog snart piggare när löpet lugnat ner sig.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.