måndag 6 februari 2012

Härliga vägar


Nu har det äntligen lagt sig ett tunt men välgörande lager snö på vägarna. Det är mjukare och lindrigare underlag för hundarna och vi rullar fram nästan ljudlöst. Det är en väldigt skillnad på körningen plötsligt, sedan vi fixade vajern. Den har nog legat och bromsat vagnen hela hösten. Nu går det lätt i uppförsbackarna, nästan så jag behöver hålla bromsen inne även där. Här är en liten film från i lördags, där fick Pila gå i led med Gunne.

3 kommentarer:

  1. Härligt ekipage. För Er skull önskar jag snö. Mörri vill nog ha lite oxå. Men jag tycker det är skönt som det är. Min bästa kompis halkade och bröt överarmen inte roligt för henne. Hon har ju Mörris bästa kompis FIA. Pigg o gla, smal snart 7 år gammal LABBE. Matte kämpar på med en arm. FIA är snäll men stark. Sååå vi går o väntar på våren. Kan gå lite längre svängar då när det inte är så kallt. Svårt att klä sig tycker jag. Blir oftare svett än att jag fryser.Mörri går ju i det han har på sig. Söker kall fläckar i lägenheten.. Hälsar Iren

    SvaraRadera
  2. Hej
    Har just köpt en dragsele från Zero DC och tänkte frågan nån mer erfaren ;) Om dragpunkten hamnar lite bakom svansroten när hunden drar i denna sele gör det en stor skillnad? Har en hund med sluttande kors och någon sa att det inte gör så mycket om dragpunkten hamnar bakom hunden om det inte blir skav?
    Tacksam för svar :)

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Nej, det gör inte jättemycket, särskilt inte på en zero dc. Så länge inte selen trycker eller skaver på baken, är det ingen fara! Lycka till :)

    /marlene

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.