torsdag 3 november 2011

..och så var det fartrekordet!


Igår var det dags för fartträning. Vi bestämde oss för att slå vårt gamla rekord i snitthastighet. Vi ligger vanligtvis någonstans mellan sjutton och nitton i snitt när vi farttränar men vi ville pressa lite extra igår för att se om hundarna höll. Målet var att snitta över tjugo.

Efter SM har våra hastighetsmätare varit spårlöst försvunna... Det är alltid omständligt att köra utan, för man har ingen egentlig uppfattning om hur man ligger i tempo. Vi testade iallafall att hålla en frisk galopp utan att köra alltför hårt. Hundarna fick hjälp i uppförsbackarna och vi höll lite broms i övrigt. Skulle vi klara rekordet?

Jajamensan. En genomsnittshastighet på 21,65 kändes fint att komma hem med! Min telefon är så praktisk att den räknar bort all stillastående tid. Vi hade en vattenpaus på några minuter, i ett dike för att svalka hundarna. Det är fortfarande inte någon skön temperatur att köra i; plusgrader och fukt. I övrigt var det fullt ös.

Två till positiva saker; vi slog rekord både på femhundrametersfart och kilometerfart. Telefonen håller även reda på genomsnittsfarter över olika sträckor. Att snitta 25,41 på en kilometer tycker jag tyder på att det finns fart att ta av och det bara är en fråga om träning. Kul!

Men roligast av allt var att den som verkligen höll farten uppe, var Diva. Hon ville bara öka hela tiden! Jag körde henne och Kinoo, men hade spänt Kinoo lite kortare för motivationens skull. Diva öste på och bara drog och drog. Hon hade mer att ge i fartväg, men jag höll emot lite. Min lilla stjärna! Det var roligt att köra henne direkt efter passet med Baby och Pila. Jag kunde inte låta bli att leka med tanken; ett tvåspann med Diva och Pila...

Nu blir det ett par dagars vila innan vi kör lite lugna pass i helgen. Ska klämma på hundarna ikväll för att se hur hårt farten har tagit på musklerna. Vi ska nog köra ett och annat fler sådant här pass, men inte för ofta. Det tar ändå rätt hårt på kroppen, de högre hastigheterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.